dijous, 17 de maig del 2007

12. Starter Kit #3

Abstract: contents description of Advanced Squad Leader Starter Kit #3

Ja he rebut l'Starter Kit #3!

La caixa és molt elegant, en l'estil dels #1 i #2, de color gris. Inclou les regles (que es poden usar sense tenir els #1 i #2), les notes històriques de vehicles i artilleria, extretes del manual de l'ASL, les taules simplificades per a tots els calibres oferts amb el joc (inclou les municions HE, AP, HEAT, APCR i APDS!), tres mapes de cartró sense muntar (una granja, un poble petit i uns turons dispersos), vuit escenaris i tres planxes de peces.

Les peces inclouen:
  • Alemanya: 44 vehicles, 5 canons, 15 SW, 71 escamots i 16 oficials.
  • Itàlia: 4 vehicles i 2 canons.
  • EUA: 14 vehicles, 3 canons, 9 SW, 70 escamots i 10 oficials.
  • Commonwealth: 9 vehicles, 4 canons, 6 SW, 40 escamots i 10 oficials.
  • URSS: 32 vehicles, 7 canons, 11 SW, 47 escamots i 10 oficials.
No es fan servir totes les peces en tots els escenaris. Suposo que les altres apareixeran en els escenaris publicats a la revista Operations.

Els vehicles inclouen pels alemanys el clàssic PzKpfw IV (en quatre versions), el Panther, el famós Tiger, el monstre Königstiger, els StuG, el JgdPz IV i el pràctic Puma, entre d'altres.

Els russos tenen els seus clàssics T-34 (M41, M43 i 85), els monstres KV-1 i KV-2 i el brutal IS-2m, a part de Shermans enviats pels EUA.

Tots els vehicles americans són Shermans, des del M4A1 fins al M4A3, en set versions diferents. Vehicles ben equipats i fiables, però sense èpica.

La Commonwealth disposa de Mark VI, Stuart III, Daimlers i Shermans americans, vehicles en general inferiors.

Finalment, els italians tenen els Carro Veloce L3 i l'M13/40, pràtics només per les condicions del Nord d'Àfrica i contra infanteria sola.

Els escenaris són els següents:
  • S20 Joseph 351. Bretanya, agost 1940. La infanteria alemanya aguanta un atac de rangers americans acompanyats de resistents francesos (de la FFI) i un grup de russos fugitius d'un camp de treball i amb ganes de revenja.
  • S21 Clash at Borisovka. Borisovka, març 1943. Xoc brutal de deu T-34 russos contra quatre PzIV i dos Tiger. Escenari sense infanteria.
  • S22 Another summer's day. Sicília, juliol 1943. Lluita confosa i caòtica entre paras de la 82 americana (que comencen l'escenari totalment desagrupats) i grups aïllats de la Herman Göring, incloent pioners i un Tiger.
  • S23 Monty's gamble. Arnhem, setembre 1944. Defensa crítica del crucial perímetre d'Oosterbeek pels paras de la 1 britànica, que han d'aguantar amb PIATs l'assalt del Kampfgruppe Harder reforçat amb dos StuG i un StuH. Per perdre els nervis!
  • S24 Sherman marches west. Bielorússia, juny 1944. Les tropes russes envolten el Grup d'Exèrcits Centre durant l'Operació Bagration. Moltes tropes russes un bon bon grapat de Shermans americans contra tropes alemanys de segona línia reforçades per un Tiger i alguns pioners.
  • S25 Early battles. Lituània, juny 1941. Xoc frontal entre la 6a Divisió Panzer i la 2a Divisió Blindada russa. Panzers mediocres contra un KV-2.
  • S26 Last ally, last victory. Hongria, octubre 1944. Atac desesperat de Panzers IV, V (Panther) i VI (Königstiger) contra T-34/85 i IS-2, a part de força infanteria a cada bàndol. Un carnatge de dimensions poc conegudes aquí.
  • S27 Stand for New Zealand. Creta, maig 1941. Un grup de Gebirgsjäger amb alguns Fallschirmjäger de Bernhard Ramcke ataquen una posició dels Kiwis, defensada a correcuita per la brigada de gasolina. Un parell de Mk VI dels Hússars arriben al final per salvar els Kiwis vius.
Ara només falta provar-los!