dimarts, 15 de maig del 2007

8. Soldadets de plom a València

Abstract: València will have the greatest miniatures museum of the world, with about 600.000 toy soldiers in 12.000 square meters. The Battle of Almansa (picture) will have over 10.000 soldiers.

Llegeixo a Vilaweb que a València ha obert la porta el museu de soldadets de plom més gran del món. Us en copio la notícia:

El Museu dels Soldadets de Plom de València, 'L'Iber', recull la col·lecció privada més gran del món d'aquesta mena de figures i difon episodis militars del país i de la resta del món. Actualment, el museu té deu sales i més de seixanta mil figures, però d'aquí a quatre anys, quan estigui totalment acabat, tindrà sis-centes mil figures i ocuparà dotze mil metres quadrats. Aleshores, serà més gran que tots els museus de soldadets de plom junts.

L'exposició fa un recorregut per la història mundial, parant atenció als episodis militars. En concret, les sales es dediquen a: 'Prehistòria', 'Antiguitat', 'Almansa', 'Abraçada de Vergara', 'Victòria Eugènia', 'Col·leccions valencianes', 'Tirant' i 'Vides quotidianes'. Destaquen la recreació de la batalla d'Almansa, amb més de deu mil figures i gran rigor històric, i la sala 'Tirant', que reprodueix el primer passatge de la novel·la de Joanot Martorell, el torneig a Anglaterra.

El museu és un projecte de la Fundació Libertas 7, una institució privada que es dedica a difondre la història valenciana i internacional i promoure el col·leccionisme del joguet.


Així que si voleu gaudir d'una bona estona, teniu aquesta gran col·lecció al nostre propi país. Escriviu algun comentari si ja heu visitat el museu. La imatge que he posat en l'article és un fragment de la Batalla d'Almansa.

Quan el mal ve d'Almansa, a tots alcança...