dilluns, 18 de juny del 2007

22. ASL. Partida 22. S21 Clash at Borisovka

Abstract: play of ASL scenario S21

Advanced Squad Leader. Starter Kit.
Escenari S21. Borisovka, URSS, 14 de març de 1943.
Partida 22. 2007/06/16. GA i JB (URSS) vs MC (Alemanya). Torns 1-5. 8 hores.

Repetim amb en JB l'escenari S21 de
l'Starter Kit #3, ideal per aprendre el funcionament dels tancs. Podeu veure el resum de la partida 21, també de l'escenari S21, ací. Aquest cop jo porto els alemanys i en GA els russos, junt amb en JB.

Aquest cop el plantejament rus és diferent. Després de veure que disparar un tanc en moviment és qualsevol cosa menys recomanable, els russos decideixen usar els models 43 del T34 per obtenir posicions de tir llunyà. D'aquesta manera pretenen impedir bones posicions de tir als tancs alemanys. Un T34 M43 de la secció d'en GA queda copat pels arbres. Els T34 M41, mentrestant, no aturen els motors per evitar els perills d'immobilització dels seus motors.

El jugador alemany busca les posicions avantatjoses dels turons del sud, però rep una colla de tirs dels T34 des de l'altra banda del mapa. Els dos Tiger cobreixen bona part del mapa i amenacen amb foc creuat la secció de tancs d'en GA, tot i que un dels Tiger queda massa reculat a l'extrem del mapa. Al segon torn, en el PrepFire rus, dos Pz IV són destruits (un d'ells per impacte crític) i tres T34 atravessen la línia alemanya. En el DefFire i el PrepFire alemanys, tres T34 són destruits. Tres a dos.

Al tercer torn, els tres T34 que havien superat la línia alemanya surten del mapa i puntuen. Cinc a tres. Un T34 que s'havia refugiat al bosc central cau finalment al cinquè tret, bombardejat des del torn anterior pel Tiger i el Pz IV que cobreixen la part oest. Tota l'acció es centra ara en l'est del mapa. Cinc a quatre.

Els russos intenten creuar a la desesperada per davant dels Tigers. El blindatge pesat alemany aguanta els impactes dels T34. Només atravessar el mapa els pot donar la victòria. Un dels tancs passa (amb el canó espatllat), però un altre cau. Sis a cinc. Un Pz IV destrueix el canó i es retira del combat. En l'últim torn, el T34 M43 restant s'amaga al bosquet de la part est, però és acorralat per un Tiger (l'altre ha trencat el motor) i per un Pz IV i és finalment destruit. Sis a sis. Empat a punts i victòria pels alemanys, ja que els russos no han aconseguit les seves condicions de victòria.

Si comparem aquesta partida 22 amb la partida 21, veiem que les tàctiques russes canvien una mica, però no les alemanyes. En aquest escenari els alemanys tenen poques unitats i els dos Tiger són molt poc maniobrables i poden trencar el motor, per tant han de mantenir posicions defensives i anar tombant els russos. Els russos tenen molta velocitat i tant el T34 M41 com l'M43 són superiors al PzIV, però no tenen res a fer davant el PzVI: ni poden atravessar el seu blindatge ni poden aguantar els seus impactes.

Dues partides, dues victòries alemanyes, tot i que per la mínima: trobarem una tàctia que asseguri la victòria russa? D'alguna manera cal combinar la velocitat en travessar el mapa amb la destrucció d'alguns PzIV per compensar les inevitables pèrudes fetes pels Tiger. S'admeten idees!