dijous, 23 d’agost del 2007

39. The Normandy Campaign

The Normandy Campaign és un joc editat per GDW però que ens ha arribat a través de l'edició de Diseños Orbitales, una mítica casa de l'època èpica dels jocs de tauler.

Aquest joc recrea la campanya de Normandia des del dia D (6 de juny de 1944) fins a finals d'agost. A la foto de l'esquerra podeu veure en Jordi B. (esquerra) i en Martí (dreta) amb les posicions inicials de les peces. Com podeu veure, el tauler representa la zona clàssica dels wargames sobre Normandia: les platges, la península de Cherbourg, Caen, St. Lo, Falaise, etc.


Les unitats representen batallons, regiments o brigades. Els batallons es poden apilar si pertanyen al mateix regiment o brigada i també hi ha unitats independents que es poden apilar lliurement amb les altres.

Cada torn són tres dies i cada hexàgon uns deu quilòmetres. Estem parlant per tant d'un joc a nivell estratègic. El torn és molt simple: moviment alemany, atac alemany, moviment aliat, atac aliat. L'aliat disposa de suport aeri i naval abundant mentre que l'alemany té un suport aeri limitat. L'aliat pot fer interdicció dels moviments alemanys. Hi ha zones de control i una taula de combats clàssica, amb resultats bons a partir del 3-1.

Com a curiositat, la versió original d'aquest joc tenia dos taulells igual, per poder jugar-se de manera cega (un taulell per jugador). La versió de Diseños Orbitales elimina aquesta possibilitat, però suposo que jugar a cegues a de ser una mica lent (tinc l'experiència similar de Flat Top).

Podeu llegir més informació sobre The Normandy Campaign a BoardGameGeek.