diumenge, 25 de maig del 2008

120. OGame, batalles en l'Univers d'Internet

OGame és un joc multijugador que es desenvolupa a través d'Internet. D'origen alemany, però sense res a veure amb els eurogames, OGame està situat en un futur llunyà en que la humanitat ha conquerit una colla de galàxies de l'Univers. O Universos, perquè de fet cada ordinador servidor d'OGame serveix als jugadors d'un univers separat de qualsevol altre univers, i ja en porten més de 40!

Cada univers té 9 galàxies habitades, cada galàxia té 500 sistemes solars habitables i cada sistema solar té 15 planetes. Cada galàxia, doncs, ens ofereix 67.500 planetes per explorar, a part de les misteriós espai obscur on ronden alienígenes i pirates de l'espai.

Quan et dones d'alta a OGame has de triar un Univers. Llavors t'assignen un planeta a l'atzar entre els no ocupats i ja pots començar. Primer cal crear mines de metall i cristall, usades per construir altres edificis i després es fan mines de deuteri, usat en la investigació i com a combustible. Els jugadors novells tenen una protecció de newbie per evitar ser atacats pels jugadors més veterans. També, si un jugador no pot connectar-se durant un temps, pot activar el mode vacances.

Quan es disposa de suficients recursos, el jugador pot colonitzar altres planetes. Es poden tenir un màxim de 9 planetes alhora, però sovint en colonitzarem de petits i propers per tenir més recursos ràpids i després buscarem planetes més grossos i llunyans per tenir bases d'operacions.

I és que el joc es basa en les operacions de flotes, per comerciar o atacar els altres jugadors. Costa molts diners tenir una flota de combat, però amb pocs recursos es poden crear naus ràpides que saquegin planetes sense defenses i amb jugadors despistats.

Tota la interfície del joc és de text programada en PHP. Les imatges només són decoratives. Totes les ordres tenen un cost en recursos i en temps i sovint han de passar unes quantes hores per aconseguir construir un edifici o que una flota arribi a un planeta en concret.

També és molt interessant entrar en una aliança. Les aliances permeten als jugadors ajudar-se entre ells, sigui per subvencionar-se construccions, fer comerç o protegir-se d'altres jugadors.

Jo ara mateix tinc una petita civilització a la versió en anglès de l'Univers 6, Galàxia 5, Sistema Solar 54. Estic dins l'aliança Colonial Marine Corp (C.M.C.), amb el rang Staff Sergeant (basat en els punts de joc). Ara mateix l'Univers 6 té 2.883 jugadors.

Ja ho sabeu, si voleu que us ajudi a conquerir alguns planetes, apunteu-vos a l'Univers 6!