dimarts, 9 de desembre del 2008

158. Here I Stand, Partida 3 Torn 1 Fase 3

Abstract: Diet of Worms phase of the first turn of Here I Stand.

Podeu llegir ací la fase anterior.

Després de jugar la Fase 1: Les 95 Tesis de Luter, hem fet la Fase 2: Diplomàcia. Al ser el primer torn només hem fet una diplomàcia limitada per correu electrònic del jugador anglès amb el francès i l'hapsburg. Com a Protestant, desconec el contingut de les negociacions.

Ara ve la Fase 3: La Dieta de Worms. Aquesta fase, igual que la 1, només es fa al primer torn.
En aquesta fase es simula la conferència que l'Emperador Carles V va mantenir a Worms amb els representants de l'Església Catòlica i el moviment Protestant, per mirar de fer tornar l'aigua al riu. La Dieta de Worms va acabar sent un fracàs per la manca de diàleg entre les parts; el Protestantisme va ser condemnat com una heretgia i les relacions es van tensar encara més.

Els jugadors Hapsburg, Papat i Protestants hem passat en secret una carta cadascú al jugador anglès, que ha fet d'àrbritre. Els jugadors catòlics sumen els valors (CP) de les seves cartes i el jugador protestant suma 4 al valor de la seva carta. Llavors es llancen tants daus com punts per bàndol i es compten els hits; la diferència de hits són canvis de Reforma o Contrareforma.

L'Hapsburg ha jugat la carta 91: Ransom (3 CP), el Papat la carta 65: A Mighty Fortress (4 CP) i els Protestants la carta 73: Diplomatic Marriage (5 CP).

El bàndol catòlic tira 7 daus (3+4): 1, 6, 6, 3, 2, 3, 1. Obté 2 impactes.
El bàndol protestant tira 9 daus (5+4): 1, 5, 2, 2, 5, 4, 6, 5, 4. Obté 4 impactes.

Això vol dir que els Protestants guanyen la Dieta de Worms per dos punts de diferència.

Decideixo convertir a la Reforma les ciutats de Leipzig i Erfurt (han de ser ciutats de parla alemanya).

Ara cal fer el desplegament de primavera dels exèrcits nacionals (excepte el Protestant, que no en té) i començar la ronda d'accions.


Cliqueu al mapa per ampliar-lo. Podeu veure al nordest d'Alemanya algunes zones Protestants (peces de control amb base blanca) i la figura marró de Luter.


Apunts relacionats: