dimecres, 2 de setembre del 2009

177. 70 Aniversari de l'inici de la Segona Guerra Mundial


Ja s'han complert 70 anys desde que el cuirassat Schleswing-Holstein obrir foc a la fortaleza del port de Danzing a les 4:45 de la matinada del 1 de setembre de 1939. Simultaneament la Wehrmacht irrumpia al llarg de la frontera polonesa. Fet que vam constituir el començament de la deflagació mes violenta del segle XX i que a donat forma, en gran part, al mon geo-polític que tenim avui en dia.
Per rememorar aquesta efemeride, s'han reunit alguns dels principals líders polítics a l'actual Gdansk (Danzing) per rememorar i recordar els fets. En aquesta reunió ha quedat palès que les ferides produides per la Guerra segueixen obertes, en alguns casos, i en altres potser no estancaran mai.

De qualsevol manera, és important rememorar, recordar i seguir estudint aquest conflicte. Per aixó diferents canals temàtics dedicaran part de la seva programció al llarg d'aquest mes per que no caigui en l'oblid. I pugui ser, si pot ser, mes ben entès o explicat. Per aixó el "Canal Historia" al llarg del mes presentaran els documentals "Espanyols a la Segona Guerra Mundial" i "L'ultimatum de Hitler". El canal "National Geographic" s'afagafeix a la conmemoració amb els documentals "L'exercit alemany de Churchil" i "Apocalipsis" on es mostraran algunes imatges inèdites acuradament restaurades per mostrar la crueltat del conflicte.

D'altre banda, el "CANAL+" ja comená anunciar que gràcies a l'acord establert amb HBO presentaran i estrenaran en exclusiva la minisèrie "THE PACIFIC", miniserie de 10capítols que ens vindrà de la mà de Tom Hanks, Steven Spielberg i Gary Goetzman i avalada pel èxit fulminant i rotund de la seva predecesora "Hermanos de Sangre".